Kanelsnegle.
Meget lækre kanelsnegle med masser af smag, sneglen bages i en springform for at holde sammen på formerne, det gør at fyldet ikke flyder ud.
Ingredienser.
Opskrift til Cirka 12 kanelsnegle.
Dejen.
- 300 gram hvedemel måske lidt mere, dejen må ikke klister.
- 60 gram groft ølandshvede.
- 100 gram smør.
- 50 gram sukker.
- 25 gram gær.
- 150 ml mælk.
- 2 æg.
- 2 teskefulde vanilje sukker.
- 1 teskefuld stødt kardemomme.
- 1 teskefuld kanel.
- 1/2 teskefuld salt.
Fyld.
- 100 gram rørsukker.
- 75 gram brunfarin.
- 150 gram smør.
- 1 teskefuld kanel.
Glasur.
- 100 gram flormelis.
- Vand.
Opskrift.
Dejen.
- Lun mælken i en gryde og rør smørret ud i mælken.
- Mælk og smør hældes op i en skål, gæren smuldres i mælken og røres ud, hvorefter at vaniljesukker, sukker, kanel, salt og kardemommen røres i.
- Rør derefter æggene i massen, hvorefter ølandshveden blandes i.
- Tilsæt derefter hvedemel, lidt efter lidt.
- Ælt dejen godt på bordpladen eller i en røremaskine i omkring 5 minutter. Dejen skal være smidig og blød og ikke klistre.
- Lad den nu hæve i skålen i 30 minutter med et viskestykke over.
- Mens dejen hæver, kan man fint lave fyldet.
Fyld.
- Bland rørsukker, brun farin, smør og kanel godt sammen, man kan med fordel bruge en elpisker.
- Når dejen har hævet i 30 minutter, rulles den ud i en firkant, så den har en tykkelse på cirka 0,5 cm
- Smør så fyldet godt ud på hele dejen.
- Rul derefter dejen sammen til en pølse som så skæres ud i skiver på omkring 3 cm i tykkelse.
- Kanelsneglene placeres så liggende ved siden af hinanden i en springform med bagepapir i
- Nu sættes de til hævning igen i cirka 40 minutter.
- Kanelsneglene bages i en forvarmet varmlufts ovn ved 175 grader i cirka 15-17 minutter.
I mens kanelsneglen køler lidt af på en rist, kan man fint røre glasuren, som består af vand og flormelis, som røres til en lidt tyk masse, som fint kan løbe af en ske.
- Man kan med fordel blande lidt kakao i glasuren, hvis man ønsker at glasuren skal smage af kakao.