Den lækreste citrontærte.
Citrontærten du bare må prøve.
Det er den lækreste citrontærte med silkeblød marengs ovenpå.
Det er den slags tærte der bare vender tilbage når man først har prøvet at lave den en gang.
Det kan godt være at den lyder lidt indviklet at lave, men når du første er i gang, så er det ikke så indviklet.
Jeg er vild med denne tærte, håber du også bliver det.
Rigtig god fornøjelse.
Ingredienser.
Til tærtebunden skal du bruge.
- 150 gram hvedemel.
- 80 gram smør.
- 1 knivspids salt.
- 1 spiseskefuld sukker.
- 2 spiseskefuld koldt vand.
Til citroncremen skal du bruge.
- 2 æg.
- 2 æggeblommer.
- 125 gram sukker.
- 50 gram smør.
- 1 spiseskefuld majsstivelse.
- 4 økologiske citroner.
Til marengsen skal du bruge.
- 150 gram sukker.
- 50 ml vand.
- 75 gram æggehvider.
- 1 knivspids salt.
- 1 teskefuld økologisk citron saft.
Opskrift.
Tærtebund
- Bland først mel, salt og sukker sammen og bland så smørret i lidt af gangen. Blandt så lidt koldt vand i dejen og ælt den godt sammen til den er ensartet og glat. Der kan eventuelt kommes lidt mere koldt vand i hvis det er nødvendigt.
- Stil så dejen på køl i 30 minutter i en lukket beholder eller pak den ind i husholdningsfilm.
- Drys lidt mel ud på bordet og rul dejen ud til en cirkel så den passer i en tærteform. Læg den så i en tærteform som er cirka 24 cm diameter, hvor den trykkes ud så den fylder hele formen.
- Bag så tærtedejen ved 175 grader i cirka 20 minutter i en forvarmet varmlufts ovn.
Cremen til Citrontærten.
- Bland æg, æggeblommer, sukker, 125 ml citronsaft, 1 spiseskefuld fintrevet citronskal og majsstivelse i en gryde og pisk det hele godt sammen, mens det varmes op til det simre og begynder at blive lidt tykt. Tag nu gryden af varmen og pisk så smørret i lidt af gangen.
- Fordel cremen på den færdige bagte tærte bund og sæt den på køl.
- Mens tærtebunden er på køl, kan man fint lige lave marengs til tærten.
Marengs.
- Bland sukker og vand i en gryde.
- Kog kort op og rør til sukkeret er smelter.
- Stil så sukkerlagen i køleskabet og lad den køle af til den er cirka stuetemperatur.
- Pisk æggehviderne stive med en håndmikser eller en køkkenmaskine, når skålen kan vendes på hovedet uden at æggehviden falder ud, så skal salt, citronsaft, piskes i og sukkerlagen piskes også i mens man hælder den i en tynd stråle.
- Pisk nu videre i cirka 12 minutter til din marengs er skinnende blank, fløjlsblød og dejlig luftig.
- Fordel så marengsen forsigtig ud over tærtebunden.
- Hvis du har en gasbrænder af den slags som man bruger til madlavning, så kan man lige svitse toppene på marengsen så de bliver lidt brune, ser godt ud og smager lidt af karamel.
- Citrontærten opbevares på køl.
- Smager også fantastisk dagen efter.