Berlinere uden brug af en berlinertylle.
Ingredienser.
Opskriften er til ca. 20 berliner.
Til dejen skal du bruge.
- 500 gram Hvedemel
- 100 gram smør eller margarine
- 50 gram gær
- 1 æg
- 2 teskefuld sukker
- 1 teskefuld salt 5 gram
- 2 dl mælk
- 2 liter raps eller vindruekerneolie.
Til fyld skal du bruge.
- 100 gram Hindbærmarmelade eller anden marmelade.
Til pynt skal du bruge.
- 100 gram sukker.
Opskrift.
- Mælken lunes og hældes op i en skål, gæren opløses her i.
- De andre ingredienser blandes i og æltes godt.
- Dejen formes til en pølse, som deles i cirka 40 lige store stykker, der hviler tildækket i 2-3 min.
- Dejstykkerne rulles flade, cirka 8 cm i diameter.
- En teskefuld marmelade lægges i midten af en skive hvorpå der ligges en anden skive oven på, kanterne trykkes godt sammen.
- Stil dem nu til hævning tildækket et lunt sted, de skal hæve til de har cirka dobbelt størrelse.
- Kogning.
- Olien varmes op til 180 grader.
Pas på, det er meget varmt.
- Berlinerne lægges forsigtig i, 2-3 stykker af gangen i gryden, de koges til de er gyldenbrune, husk at vende dem, anbring dem derefter på fedtsugende papir, foreksempel køkkenrulle.